Evlendirme programlarının tarihten silinişini biz görür müyüz azizim?

...
A: Ne iş yapıyorsunuz?
B: Garsonum.
A: Nerede yaşıyorsunuz?
B: Aydın'da.
A: Hep orada mı yaşayacaksınız? (Burada sahnenin odağındaki kişi oflayıp puflar)
B: İstanbul'da da yaşayabilirim.

Bu arada gereksizler ötesi samimiyetsiz yapışıklığı ile sunucu aradaki paravanı açar:

A: Elektrik alamadım, taliplerimi aramaya devam ediyorum.

---

...
A: Ne iş yapıyorsunuz acaba?
C: Otelim var.
A: Nerede acaba? (Yerinde gözleri ışıldayarak kıpırdar)
C: Balıkesir'de.
A: Ne burcusunuz?
...
---

Para konusunu hallettikten sonra artık burçlara, hobilere, meziyetlere, ayakkabı modellerine, penis boylarına bir gecede kaç kez boşalabildiğimiz gibi samimi konulara gelebiliriz.

Boyu boyuna, huyu huyuna, suyu suyuna talip arayanların kaderindeki garsonların uhrevi yolculuğundaki son nerede bitiyor; o garsonlarla kim evlenecek, o garsonlar hayallerindeki yuvaları kurmak için birbirinden çirkin detaylarla süslü, amacının dışında bir çok şeye yarayan ferro sırnaşık süslü evlendirme programlarından umduklarını bulabilecekler mi?

Hani şu Falım sakızlarının bir reklamı var ya; adamın teki balkonun altında Leyla'ya kısa ve öz bir serenat yapıyor da balık etli tipik Türk kızı; beklentileri yüksek ve evde otura otura kendine layık olan kişinin minimal kriterlerini günden güne yükseltmiş tip "tipim değilsin" diye haykırıyor ve ardından kar demeden kış demeden üzerine bir kova su döküyor.

İşte onun gibi bir saçmalık. Anlıyorum ananızın evinden çıkamadığınız İngiltere tahtına kocanızla çıkmak, aç ve sefil yıllarınızda arşınladığınız yollarınızda ayağınızı yerden en az 40 cm yükseltecek kalitede bir yaşam arayışınızdasınız da, ya kaderinizde gerçekten bu sefer bu heveslere yer verecek bir metin yoksa?

Sevmeye çalışmak, anlamak için çaba sarf etmek ve gelecek için normal olarak karşılayabildiğim "çalışarak kazanmak" kriterleri ile bir an önce tanışmanız lazım minnoşlarım.

Bu boş; bugüne ve geleceğe dair hemen hemen hiç bir şey ifade etmeyen saçmalıklar hayatımızdan acaba ne zaman çıkıp gidecek ve asıl yanıtını bilmek istediğim ucu açık soru şu: biz görür müyüz azizim?

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes